Påska er den perfekte tiden for å utforske, eksperimentere og være nysgjerrig sammen. Hos oss finner du produkter som får hele familien i gang – enten dere vil bygge, teste, undre eller bare ha det gøy. Skap påskeminner med litt mer fysikk, litt mer lek og mye mer nerdeglede.
Se våre favoritt påskeaktiviteter herPåskeaktiviteter






















Fyll påskeegget ditt med opplevelser og eksperimenter
Påska blir mye bedre når vi gjør ting sammen og lærer noe underveis.
Se mer her















Eller så har vi gjort det enkelt for deg med denne samlingen!
Featured collection











Fakta om påsken
I 2025 faller påsken slik:
• Palmesøndag: 13. april
• Skjærtorsdag: 17. april
• Langfredag: 18. april
• Påskeaften: 19. april
• Første påskedag: 20. april
• Andre påskedag: 21. april
Så skolens påskeferie vil vanligvis være i uke 16, altså fra mandag 14. april til mandag 21. april.
Det korte svaret er: fordi én mann døde, og ifølge historien kom tilbake til livet. Det litt lengre svaret handler om religion, vårjevndøgn og en god unnskyldning til å spise sjokoladeegg.
I kristendommen er påsken den viktigste høytiden. Det var da Jesus ble korsfestet (langfredag) og, ifølge Bibelen, stod opp fra de døde (første påskedag). Denne hendelsen utgjør selve kjernen i den kristne tro, og er grunnen til at vi har helligdager som skjærtorsdag, langfredag og andre påskedag.
Men påsken er eldre enn kristendommen.
I tiden før Jesus feiret mange kulturer overgangen fra vinter til vår. Lysere dager, varmere vær og liv som vender tilbake i naturen. Det gir jo mening. Sola kommer tilbake, fuglene synger, og vi mennesker har alltid hatt behov for å markere overgangen fra mørke til lys.
Og så, i tillegg, har vi kyllinger, egg og harer. De hører kanskje ikke hjemme i Bibelen, men symboliserer nytt liv, fruktbarhet og alt det vi håper på når vinteren slipper taket.
Så kanskje er påsken egentlig et slags felles vårjubelrop. En hyllest til livet, lyset og alt som våkner igjen. Og en helt legitim grunn til å senke skuldrene og nyte noen fridager i vårsola.
Fordi den styres av månen, ikke av kalenderen. Påsken feires nemlig første søndag etter den første fullmånen etter vårjevndøgn. Derfor kan datoen variere fra slutten av mars til slutten av april.
Denne måten å regne på stammer fra en tid da mange høytider ble lagt etter naturens rytmer. I kristen tradisjon ble dette knyttet til den jødiske påsken, som også følger månekalenderen.
Så selv om vi i dag planlegger ferier med digitale kalendere og flytider, ligger det fortsatt en eldgammel logikk bak påsken. En logikk som følger månen og solen, ikke datolinjene i almanakken.
Den seneste datoen påsken kan falle på, er 25. april.
Dette skjer når:
• Vårjevndøgn er 21. mars
• Fullmånen etter vårjevndøgn er 18. april
• Og første søndag etter det er 25. april
Neste gang påsken faller på 25. april, er i år 2038. Det er ganske sjelden – sist gang det skjedde var i 1943.
Så: Påsken kan falle tidligst 22. mars og senest 25. april. Alt avhenger av hvordan fullmåne og søndag havner i forhold til vårjevndøgn.